Agora-keskustelutilaisuus 16.11.2018

HYT järjestää perjantaina 16.11.2018 klo 15-17 jo perinteeksi muodostuneen Agora-keskustelutilaisuuden Porthania-rakennuksen salissa, PII (Yliopistonkatu 3, 1. krs.) 

Agora-tilaisuuksien eräänä tärkeänä tavoitteena on ollut yliopistolaisten ja yliopiston johdon välinen vuoropuhelu. Tilaisuuksissa on  keskusteltu ajankohtaisista Helsingin yliopistoa ja yleisemminkin esimerkiksi korkeakoulu- ja tiedepolitiikkaa koskevista asioista.

Tämän syksyn Agora-keskustelutilaisuudessa tutustutaan Helsingin yliopiston uudistuneeseen johtoon, kun keskustelemaan saapuvat Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen ja yliopiston vararehtori Tom Böhling.

Presidentti Halosen luotsaama Helsingin yliopiston hallitus on yliopiston ylin päättävä elin, ja se aloitti kolmevuotisen toimikautensa tämän vuoden alussa. Vararehtori Böhling vastaa kaksikielisyysasioista, yhteisön hyvinvoinnista ja kampuskehittämisestä, ja hän aloitti viisivuotiskautensa tämän vuoden elokuussa.

Lisäksi tilaisuudessa julkaistaan Tieteentekijöiden liiton Nuorempien tutkijoiden työryhmän raportti nuorten tutkijoiden tilanteesta Suomessa. Raportin tuloksista käydään paneelikeskustelu, jonne osallistumisensa ovat vahvistaneet vararehtori Böhlingin lisäksi Erja Heikkinen (tiedeasiainneuvos, Opetus- ja kulttuuriministeriö),  Jouni Kivistö-Rahnasto (pj. Professoriliitto),  Riikka Heikinheimo (Elinkeinoelämän keskusliiton yrit­tä­jyys ja elin­kei­no­po­li­tiik­ka osaston joh­ta­ja). Keskustelijakaarti täydentyy lähempänä tapahtumaa.

Agora-tilaisuuksille perinteiseen tapaan yleisö voi lähettää kysymyksiä keskustelijoille ilmoittautumislomakkeen kautta. Nämä kysymykset toimitetaan keskustelijoille nimettöminä keskustelijoille etukäteen.

Ilmoittatumalla varmistat myös itsellesi kahviatarjoilun. Tarjoilujen tarjoilujen arvioimiseksi ilmoittautumiset 8.10. mennessä. Ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ.

Voit kuitenkin osallistua tilaisuuteen myös ilman ennakkoilmoittautumista. Tapahtuma tallennetaan ja livestriimataan.

Tervetuloa!

Posted in Yleinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: