Älä vastaa HY:n kyselyyn lakkoon osallistumisesta!

HY kyselee, ketkä osallistuvat lakkoon. Liiton ohjeistus on, että tälläiseen kyselyyn ei tule vastata!

Työnantaja ei saa lain mukaan puuttua työntekijöiden järjestäytymisvapauteen (RL 47 luku, 5 §).

Työtaistelutoimenpiteenä lakkovaroitus on annettu TES-neuvottelujen vauhdittamiseksi. Lakon toteutumisesta ei ole takeita, jos osapuolet pääsevät neuvottelutulokseen. Myös tämän takia kyselyyn ei voi vastata, sillä kukaan ei vielä voi varmuudella olevansa lakossa 28.2.

Myös JUKOn puolesta ohje on, että tiedusteluun, tuli se missä muodossa tai miltä taholta tahansa, ei pidä reagoida.  Työnantaja saa tarpeellisen tiedon lakon laajuudesta lakkovaroituksen sisällöstä, ja jos työnantaja haluaa siirtää jotakin toimintaa tai henkilöitä pois lakon piiristä, sen tulee neuvotella asiasta lakkopäällikön kanssa.

Jos tähän tilanteeseen liittyy painostusta työnantajan taholta, asiasta tulisi raportoida JUKO:n pääluottamusmiehelle (Tiina Niklander, hyt-paaluottamusmies@helsinki.fi)  ja JUKON:n neuvottelupäällikölle Markku Kojolle (toimisto@juko.fi)

Flamman uutinen lakkovaroituksesta ja ilmoitus kyselyn lähettämisestä:
https://flamma.helsinki.fi/fi/HY372546

JUKOn verkkosivuille on koottu kattava tietopaketti yliopistojen henkilöstöjärjestöjen lakkovaroituksesta. Löydät sivuilta myös ohjeet Helsingin yliopiston työtaisteluun: http://www.juko.fi/yliopisto/helsingin-yliopiston-lakko-28-2/ohjeistus-tyotaisteluun/

HYT lähettää lisäohjeistusta mahdollisen lakon kulusta lähempänä lakkopäivää. Ajantasaisimman tiedon neuvotteluiden kulusta saat seuraamalla JUKO:n viestintää:

JUKOn verkkosivut: www.juko.fi/yliopisto
Facebook: www.facebook.com/JUKOry
Twitter: twitter.com/JUKOry   

Posted in Yleinen
One comment on “Älä vastaa HY:n kyselyyn lakkoon osallistumisesta!
  1. Make sanoo:

    Tehkää tästä kenties lainvastaisesta toiminnasta juttu lehteen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: