The Helsinki University Researchers’ and Teachers’ Association, HUART

The Helsinki University Researchers’ and Teachers’ Association, HUART, is an interest organisation for researchers, teachers, postgraduate students and other academic and administrative professionals working at the University of Helsinki.

HUART is there when salaries are negotiated at the University and when you need information and support relating to pay and working conditions.

Posted in Yleinen

News:

Posted in Yleinen

Tavoitteemme TES-nevotteluissa

Read more ›

Posted in Yleinen

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu on alkanut

JUKOn tiedote:

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu on alkanut tänään perjantaina 16.2. Osapuolet tapasivat sovittelija Janne Metsämäen johdolla.

Sovittelu jatkuu maanantaina 19.2. kello 15.

Read more ›

Posted in Yleinen

Do not answer if the employer (at UH) is asking on your participation on upcoming strike!

HUART member, do not answer if the employer (UH) is asking whether you will participate on the upcoming strike on the 28th of February!

The Finnish law forbids the Employer to intervene on the freedom of employees to belong to a Union and to the right to strike.

Read more ›

Posted in Yleinen

Yliopistosektorille työtaisteluvaroitus – HYTin jäsenet lakossa 28.2.2018

Jos et ole saanut tiedotteita Tieteentekijöiden liitolta, päivitä sähköpostiosoitteesi Tieteentekijöiden liiton eAsiointipalvelussa tai ole yhteydessä liiton jäsensihteeriin (marsa.nyqvist@tieteentekijoidenliitto.fi).

Liitto tiedottaa työtaistelutoimista ja TES-neuvottelutilanteesta jäseniä suoraan sähköpostitse ja siksi on erittäin tärkeää, että yhteystietosi ovat ajan tasalla!

Tieteentekijöiden liiton tiedote:

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia ovat antaneet työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijantoimistoon ja työnantajalle.

Sopimusneuvottelut jatkuvat työtaisteluvaroituksesta huolimatta, mutta jos neuvottelutulokseen ei päästä 27.2. mennessä, kohdennettu työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2.2018 kello 0.00–24.00 välisenä aikana. Muissa yliopistoissa ja harjoittelukouluissa järjestetään Helsingin yliopiston henkilöstöä tukevia mielenilmauksia.

Lakkoon osallistuvat kaikki Helsingin yliopistossa työskentelevät yliopistojen yleisen työehtosopimuksen piiriin kuuluvat JUKOn, JHL:n ja Pardian jäsenet.

Read more ›

Posted in Yleinen

Survey on sexual harassment in universities

Helsinki Association of Women Researchers are carrying out a survey on sexual harassment in universities. The survey can be answered anonymously and the responses will used as background information for the Minna Canth event for Equality on 19th March. The last day for answering the survey is 12th March.

More information and link to the inquiry can be found here:

http://blogs.helsinki.fi/tutkijanaiset/2018/01/24/seksuaalinen-hairinta-yliopistoissa-sexuella-trakasserier-vid-universitet-sexual-harassment-in-universities/

Posted in Yleinen

HYT tukee Tampereen yliopiston henkilöstön muutosvaatimuksia luonnokseen uuden yliopiston johtosäännöstä ja vaalijohtosäännöstä

Helsingin yliopiston tieteentekijät ry tukee Tampereen yliopiston henkilöstön muutosvaatimuksia luonnokseen uuden yliopiston johtosäännöstä ja vaalijohtosäännöstä.

Read more ›

Posted in Yleinen

Aktiivimallia vastustava mielenilmaus – HYT mukana, mutta ei työajalla!

Helsingin yliopiston tieteentekijät (HYT) osallistuu 2.2.2018 SAK:n järjestämään aktiivimallia vastustavaan mielenilmaukseen Helsingin Senaatintorilla kello 11 alkaen.

Muistutamme kuitenkin, että mielenilmaukseen ei tulisi osallistua työajalla!

Kokonaistyöajassa olevien osallistuminen on helpoimmin järjesteltävissä. Toimistotyöaikaa tekevät voivat käyttää mielenilmaukseen esimerkiksi liukumia tai ruokatuntia. Jos osallistuu mielenilmaukseen työajalla, ei työnantaja ole velvollinen maksamaan palkkaa tältä ajalta. Myöskään liiton hallitus ei ole tehnyt päätöksiä mahdollisten ansiomenetysten korvaamisesta.

Aktiivimallia vastaan suunnattu mielenilmaus on erillinen TES-prosessista, eikä se suuntaudu työnantajaa vastaan. JUKOn luottamusmiehet valvovat työpaikalla työrauhaa. He eivät osallistu mielenilmaukseen 2.2.2018.

Tieteentekijöiden liiton kannanotto aktiivimallista ja mielenilmauksesta 16.1.2018:  https://tieteentekijoidenliitto.fi/media/tiedotteet/aktiivimalli_ja_tieteentekijoiden_liitto.2710.news

Mielenilmauksen Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/163144374313101/

Posted in Yleinen
Scroll Up