HYTin ehdokas yliopiston hallitukseen on Ragna Rönnholm (nro 14)

Helsingin yliopistossa järjestetään marraskuussa tiedekuntaneuvostojen jäsenten ja yliopistoyhteisöä edustavien yliopiston hallituksen jäsenten vaalit. Vaaleissa valitaan toimielimiin edustajat neljän vuoden toimikaudeksi 1.1.2018–31.12.2021.

HYT tukee vaaleissa Ragna Rönnholmia, joka on HYTin hallituksen pitkäaikainen jäsen ja on toiminut myös Tieteentekijöiden liiton puheenjohtajana 2007–2010. Ragna on solu- ja molekyylibiologian dosentti ja toimii tutkimuskoordinaattorina Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa.

Hänellä on kahdenkymmenen vuoden kokemus eri luottamustehtävistä yliopiston sisältä että ulkopuolelta. Hän on ollut monta vuotta laitosneuvostossa, tiedekuntaneuvostossa ja konsistorissa. Ammattiyhdistystoiminnassa hän on ollut mm. Tieteentekijöiden liiton varapuheenjohtajana 2003–2006 ja puheenjohtajana 2007–2010. Siinä ominaisuudessa hän oli mm. OKM:n tutkijanuratyöryhmässä, joka päätti esittää tenure track -uramallin yliopistoihin.

Näiltä ajoilta hänellä on laaja yliopistokentän tuntemus sekä kotimaasta että myös ulkomailta, etenkin Pohjoismaista. Viimeisimmäksi hän on ollut yliopiston hallituksessa kaksi kautta 2010–2017 ja on halukas jatkamaan. Kokemusta ja asiantuntemusta siis löytyy! Äänestäkäämme Ragna jatkoon!

Ragna Rönnholmia voi äänestää vaaleissa numerolla 14.

Ragna Rönnholm:

”Hallitus päätti monista uudistuksista viime hallituskaudella 2014-2017. Niiden toimeenpanotapoja on kritisoitu. Scottin raportti nostaa esiin yliopistoyhteisön toiveet tulevaa hallituskautta ajatellen. Itse koen että viisaimpia päätöksiä ovat ne, jotka tukevat työrauhaa ja mahdollistavat uudistusten loppuun saattamisen. Uusille suurille muutoksille ei ole sijaa. Jokaisella on vastuu siitä, että yliopistosta tulee jälleen meidän yliopistomme.

Hallituksen jäsenenä voin palvella yliopistoyhteisöä tähän suuntaan. Laaja yliopistokentän tuntemus ja hyvät sidosryhmät luovat mahdollisuuden kuunnella eri näkökulmia. Haluan antaa aikaani ja osaamistani yliopistomme hyväksi.”

Hallituksen jäsenehdokkaiden kuulemistilaisuus pidetiin pe 17.11. Linkki tilaisuuden videotallenteeseen: https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/20736

Yliopiston opetus- ja tutkimushenkilöstön –ryhmän kuulemistilaisuus alkaa videolla kohdasta 01:13:00.

Lisätietoa vaaleista löydät Flamman vaalisivuilta