Forskarföreningen vid Helsingfors Universitet

HYT ry är en intressebevakningsorganisation för anställda vid Helsingfors universitet. Som medlemmar har vi forskare, lärare, påbyggnadsstuderande samt övrig akademisk och även administrativ personal.

HYT är på plats när det är dags för löneförhandlingar vid universitetet, eller när du behöver stöd och råd i arbetets utmaningar

Posted in Yleinen

Nyheter:

Posted in Yleinen

Tavoitteemme TES-nevotteluissa

Read more ›

Posted in Yleinen

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu on alkanut

JUKOn tiedote:

Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu on alkanut tänään perjantaina 16.2. Osapuolet tapasivat sovittelija Janne Metsämäen johdolla.

Sovittelu jatkuu maanantaina 19.2. kello 15.

Read more ›

Posted in Yleinen

Älä vastaa HY:n kyselyyn lakkoon osallistumisesta!

HY kyselee, ketkä osallistuvat lakkoon. Liiton ohjeistus on, että tälläiseen kyselyyn ei tule vastata!

Työnantaja ei saa lain mukaan puuttua työntekijöiden järjestäytymisvapauteen (RL 47 luku, 5 §).

Työtaistelutoimenpiteenä lakkovaroitus on annettu TES-neuvottelujen vauhdittamiseksi. Lakon toteutumisesta ei ole takeita, jos osapuolet pääsevät neuvottelutulokseen. Myös tämän takia kyselyyn ei voi vastata, sillä kukaan ei vielä voi varmuudella olevansa lakossa 28.2.

Read more ›

Posted in Yleinen

Yliopistosektorille työtaisteluvaroitus – HYTin jäsenet lakossa 28.2.2018

Jos et ole saanut tiedotteita Tieteentekijöiden liitolta, päivitä sähköpostiosoitteesi Tieteentekijöiden liiton eAsiointipalvelussa tai ole yhteydessä liiton jäsensihteeriin (marsa.nyqvist@tieteentekijoidenliitto.fi).

Liitto tiedottaa työtaistelutoimista ja TES-neuvottelutilanteesta jäseniä suoraan sähköpostitse ja siksi on erittäin tärkeää, että yhteystietosi ovat ajan tasalla!

Tieteentekijöiden liiton tiedote:

Yliopistosektorin pääsopijajärjestöt JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palkansaajajärjestö Pardia ovat antaneet työtaisteluvaroituksen valtakunnansovittelijantoimistoon ja työnantajalle.

Sopimusneuvottelut jatkuvat työtaisteluvaroituksesta huolimatta, mutta jos neuvottelutulokseen ei päästä 27.2. mennessä, kohdennettu työtaistelu toteutetaan Helsingin yliopistossa lakkona 28.2.2018 kello 0.00–24.00 välisenä aikana. Muissa yliopistoissa ja harjoittelukouluissa järjestetään Helsingin yliopiston henkilöstöä tukevia mielenilmauksia.

Lakkoon osallistuvat kaikki Helsingin yliopistossa työskentelevät yliopistojen yleisen työehtosopimuksen piiriin kuuluvat JUKOn, JHL:n ja Pardian jäsenet.

Read more ›

Posted in Yleinen

Undersökning om sexuella trakasserier vid universiteten

Under hösten 2017 blev sexuella trakasserier vid universiteten en del av den allmänna debatten. Än så länge saknas tillräcklig information om trakasserierna och hur de kunde undvikas. Föreningen för Kvinnliga Forskare i Helsingfors rf. beslöt sig för att bedriva en undersökning om sexuella trakasserier vid universiteten för att samla mera information.

Mer information och linken till undersökningen:

http://blogs.helsinki.fi/tutkijanaiset/2018/01/24/seksuaalinen-hairinta-yliopistoissa-sexuella-trakasserier-vid-universitet-sexual-harassment-in-universities/

 

Posted in Yleinen

HYT tukee Tampereen yliopiston henkilöstön muutosvaatimuksia luonnokseen uuden yliopiston johtosäännöstä ja vaalijohtosäännöstä

Helsingin yliopiston tieteentekijät ry tukee Tampereen yliopiston henkilöstön muutosvaatimuksia luonnokseen uuden yliopiston johtosäännöstä ja vaalijohtosäännöstä.

Read more ›

Posted in Yleinen

Aktiivimallia vastustava mielenilmaus – HYT mukana, mutta ei työajalla!

Helsingin yliopiston tieteentekijät (HYT) osallistuu 2.2.2018 SAK:n järjestämään aktiivimallia vastustavaan mielenilmaukseen Helsingin Senaatintorilla kello 11 alkaen.

Muistutamme kuitenkin, että mielenilmaukseen ei tulisi osallistua työajalla!

Kokonaistyöajassa olevien osallistuminen on helpoimmin järjesteltävissä. Toimistotyöaikaa tekevät voivat käyttää mielenilmaukseen esimerkiksi liukumia tai ruokatuntia. Jos osallistuu mielenilmaukseen työajalla, ei työnantaja ole velvollinen maksamaan palkkaa tältä ajalta. Myöskään liiton hallitus ei ole tehnyt päätöksiä mahdollisten ansiomenetysten korvaamisesta.

Aktiivimallia vastaan suunnattu mielenilmaus on erillinen TES-prosessista, eikä se suuntaudu työnantajaa vastaan. JUKOn luottamusmiehet valvovat työpaikalla työrauhaa. He eivät osallistu mielenilmaukseen 2.2.2018.

Tieteentekijöiden liiton kannanotto aktiivimallista ja mielenilmauksesta 16.1.2018:  https://tieteentekijoidenliitto.fi/media/tiedotteet/aktiivimalli_ja_tieteentekijoiden_liitto.2710.news

Mielenilmauksen Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/163144374313101/

Posted in Yleinen
Scroll Up