Forskarföreningen vid Helsingfors Universitet

HYT ry är en intressebevakningsorganisation för anställda vid Helsingfors universitet. Som medlemmar har vi forskare, lärare, påbyggnadsstuderande samt övrig akademisk och även administrativ personal.

HYT är på plats när det är dags för löneförhandlingar vid universitetet, eller när du behöver stöd och råd i arbetets utmaningar

Posted in Yleinen

Nyheter:

Posted in Yleinen

Strike at UK universities

Photo by Sabrina Mazzeo on Unsplash

This article was published at HUART’s member bulletin 2/2018. Writer: Matti Eräsaari

While the University of Helsinki was undergoing its one-day strike in February, British universities went through a fourteen-day strike, spread over four weeks. We provide a brief synopsis for those who missed what the UK strike was about and how it was executed.

Read more ›

Posted in Yleinen

Juttusarja yliopiston työtiloista

Juttusarjan ensimmäinen osa on julkaistu HYTin jäsenlehdessä 2/2018.

Yliopiston tila-asiat ovat herättäneet keskustelua useaan otteeseen viime vuosien aikana. Sen jälkeen kun Kaisa-kirjasto valmistui syksyllä 2012, Helsingin yliopiston tila- ja kiinteistökeskus on päätynyt käsitykseen, että yliopistolla on lattianeliöitä aivan liikaa, ja se on käynnistänyt prosessin, jossa tiloja myydään pois ja henkilökuntaa pakataan tiuhemmin jäljellä oleviin tiloihin. Tämä tarkoittaa yhä enemmän muuttoa suurempiin huoneisiin, joissa työskentelee useita henkilöitä. Se puolestaan vaatii sopeutumista, työprosessien uudelleen järjestämistä ja muutoksia työntekijöiden asenteissa ja vaatimuksissa. HYT päätti tehdä juttusarjan aiheesta. Kolmiosaisessa juttusarjassa kuullaan puheenvuoroja eri näkökulmista yliopiston tilankäyttöön liittyen. Tässä numerossa kuullaan postdoc-tutkija Heidi Haapoja-Mäkelän ja apurahatutkija Julia von Boguslawskin käyttäjäkokemuksia.

Read more ›

Tagged with: , ,
Posted in Yleinen

HYTin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen alkaa 25.5.2018. Tietosuoja-asetus vaikuttaa muun muassa siihen, miten Helsingin yliopiston tieteentekijät ry (HYT) voi kerätä ja käyttää henkilötietojasi. Asetus vahvistaa yksityisyyden suojaasi.

Tietosuoja on meille tärkeä asia. HYT on sitoutunut selkeisiin ja läpinäkyviin tietosuojakäytäntöihin ja pidämme jatkossakin hyvää huolta henkilötiedoistasi.

HYTissä käsittelemme henkilötietojasi seuraavanlaisesti:

Read more ›

Posted in Yleinen