Usein kysyttyä

Alla näkyvään valikkoon olemme keränneet vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, voit aina ottaa yhteyttä HYTiin  (hyt-toimisto@helsinki.fi)

Jäsenmaksut
Jäsenasiat
Ongelmia työpaikalla

Jäsenmaksut

Miten voin tarkistaa, olenko maksanut jäsenmaksuni?

Mikäli et ole varma, oletko maksanut kaikki jäsenmaksusi, voit tarkistaa maksamasi summat kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla Tieteentekijöiden liiton eAsiointi-palveluun. Palvelu löytyy Tieteentekijöiden liiton etusivuilta.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä Tieteentekijöiden liiton jäsensihteeriin Marsa Nyqvist-Hämäläiseen:(marsa.nyqvist@tieteentekijoidenliitto.fi / puh. 0207 589 615)

On tärkeää, että huolehdit maksujesi maksamisesta. Näin varmistat oikeutesi edunvalvontaan sekä ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan.

Miten voin maksaa unohtuneet jäsenmaksuni?

Mikäli olet unohtanut maksaa jäsenmaksusi, voit maksaa nämä jälkikäteen joko Tieteentekijöiden liiton sivuilta löytyvän eAsiointi-palvelun kautta tai käyttämällä saamiasi viitetietoja. Jos viitenumerot ovat kadonneet, voit pyytää uudet  liiton jäsensihteeriltä Marsa Nyqvist-Hämäläiseltä:(marsa.nyqvist@tieteentekijoidenliitto.fi / puh. 0207 589 615

Palkansaajajäsenille helpoin tapa huolehtia jäsenmaksuistaan, on toimittaa valtakirja työnantajalle.

Jäsenasiat

En saa liiton postia, kenelle voin ilmoittaa asiasta?

Mikäli olet huomannut, ettei HYTin tai liiton posti (esim. Acatiimi-lehti) tai sähköposti tavoita sinua, voi syy johtua siitä, että jäsenrekisterissämme on vääriä tietoja.

Voit tarkistaa tietosi liiton eAsiointi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä HYTin järjestösihteeriin (hyt-toimisto@helsinki.fi).

Haluan erota HYTin jäsenyydestä, miten toimin?

Yhdistyksestä voi erota kirjallisella ilmoituksella. Eroilmoitus toimitetaan joko sähköpostilla osoitteeseen marsa.nyqvist@tieteentekijoidenliitto.fi  tai paperisena HYTin toimistoon.

Eroamispäiväksi katsomme sähköpostin lähetyspäivän tai eroilmoituksen allekirjoituspäivän. Vaihtoehtoisesti viestissä voi mainita, haluamasi eropäivän. Eropäivää ei voi kuitenkaan ilmoittaa jälkikäteen. Jäsen on velvollinen maksamaan mahdollisesti rästissä olevat jäsenmaksunsa ajalta ennen eroaan. Maksutiedot saa Tieteentekijöiden liiton jäsensihteeriltä Marsa Nyqvist-Hämäläiseltä (marsa.nyqvist@tieteentekijoidenliitto.fi / puh. 0207 589 615)

.

Ongelmia työpaikalla

Koen, että minut irtisanottiin väärin perustein, mitä voin tehdä?

Mikäli koet, että irtisanominen on tapahtunut työehtosopimuksen vastaisesti, kehotamme, että otat ensimmäisenä yhteyttä HYT:n  luottamusmiehiin.

Luottamusmiehen kanssa kannattaa pohtia, onko oikeuksiasi työntekijänä mahdollisesti rikottu. Mikäli tällaista on syytä olettaa, voi luottamusmies auttaa sinua eteenpäin, jotta saat tarvitsemaasi laillista tukea.

Koen, että minua kohdellaan väärin työpaikallani, mitä voin tehdä?

Työpaikkakiusaamista tai muunlaista väärinkohtelua ei tarvitse sietää. Mikäli koet, että työpaikallasi tätä esiintyy, kehotamme sinua ensiksi ottamaan yhteyttä lähiesimieheesi. Lähiesimies on vastuussa työntekijöiden hyvinvoinnista.

Huono ilmapiiri saattaa olla hetkellistä, mutta jos tilanne ei parane, eikä lähiesimiehesi toimi asian parantamiseksi, voit myös ottaa yhteyttä HYT:n luottamusmiehiin. Luottamusmiehet voivat arvioida täyttääkö työpaikkasi olot vaadittavat ehdot vai onko sinua kohdeltu lainvastaisesti.

Tutustu HYTin luottamusmiehiin .